Wij zijn fanatieke zeilers vanaf het eerste moment. Onze passie voor zeilen was dan ook één van de redenen dat we een vakantiehuis aan de friese meren hebben gekocht. Vakantiehuis Aquaholic is perfect gelegen aan de friese meren. In deze blog delen wij drie leuke routes die je met een zeilboot kunt maken vanuit onze vakantiehuis aan de friese meren. De routes gaan naar Heeg, Woudsend en Gaastmeer. Met een motorboot of sloep kun je deze routes ook goed maken.

Route naar Heeg

Regelmatig zeilen wij vanuit ons vakantiehuis aan de friese meren naar Heeg. Zomers is het in dit watersport dorp gezellig druk.

Met een goede wind ben je zeilend binnen 2 uur in Heeg. Dat is zo’n 7 nautische mijlen zeilen een afstand van ongeveer 13 km.

Vanaf de steiger van ons vakantiehuis aan de friese meren vaar je een stukje over het Johan Frisokanaal richting het meertje De Oorden en dan over de Fluessen en het Heegermeer naar Heeg.

In Heeg kun je aanleggen in de passanten haven.
Leuk is het om in het dorp zelf aan de Nijewal of voor restaurant d’ Ald Wal aan te leggen.

Wij gaan dan vaak gelijk wat drinken bij d’ Ald Wal. Vanaf de Nijewal loop je zo de Harinxmastrjitte in. Dat is de hoofdstaat.

Voor watersporters is het een aanrader om een bezoek te brengen aan de grote Watersportwinkel van De Jong. Er is altijd wel wat om te kopen voor je hobby.

Route naar Woudsend

Aan de andere kant van het Heegermeer aan de zuidkant van Heeg ligt Woudsend.

Je komt in Woudsend door de kronkelige Woudsenderrakken, een smalle vaart.

Woudsend is een klein dorpje, bij watersporters bekend van de ophaalbare brug midden in het dorp. Je moet door de brug als je over het water naar het het elfstedenstad Sloten wilt.

Er is altijd wat te zien van boten die liggen te wachten tot de brug weer open gaat. Wil je rustig kijken ga dan gezellig op het terras aan het wa