Gasten die hun eigen boot mee willen nemen zijn van harte welkom in onze vakantiewoning met aanlegsteiger. Wat is er mooier om je eigen boot mee te nemen en aan je eigen steiger aan te leggen en zo de friese meren op te varen? Vanuit de tuin geniet je van het uitzicht over het water en heb je zicht op je boot.

Het water voor onze steiger is circa 150 cm diep. De steiger is 16 m lang en er is ruimte om je eigen boot tot 8 meter aan te leggen naast onze eigen boot.

Je kunt je boot in Koudum bij verschillende trailerhellingen te water laten. Het makkelijkst is om dat te doen vlakbij onze woning op het terrein van De Kuilart. Je kunt dat zelf doen via de trailerhelling of je boot laten kranen. Even melden bij de receptie van de Kuilart en aangeven dat je je boot te water wil laten. De kosten voor het gebruik van de trailerhelling zijn € 4,- per keer. Wil je je boot laten kranen dan kost je dat € 52,50.

Ook kun je gebruik maken van de trailerhelling bij Hotel Galamadammen op 1 km afstand van onze woning.

Moet je onverhoopt reparaties uitvoeren aan je boot of heb je onderhoudsmiddelen nodig dan kun je bij Jachtwerf Busman terecht. Je kunt je boot daar ook laten kranen voor € 35,-. Let wel even op. De maximale doorvaarthoogte om Jachtwerf Busman te bereiken is 3.00 m en de maximale diepgang is 1.60 m. Het is dus geen staande mastroute. Varend vanaf de woning kun je Koudum bereiken via de Fluessen of via De Morra en het Jan Broerskanaal.

Vanuit je tuin genieten van het uitzicht over het water en het zicht op je eigen boot”

Wil je gratis gebruik maken van een trailerhelling ook dat kan. Rij dan naar de trailhelling richting It Heidenskip op de Heidenskipsterdyk net buiten Koudum. Op het kaartje is deze trailerhelling met groen aangegeven. Voor meer informatie over de trailerhellingen zie de website trailerhelling.com:

Heb je een klein bootje, bijvoorbeeld een optimist, laser of rubberbootje dan kun je die zo vanaf de vlonder aan de steiger