Het heeft te lang geduurd maar met meer dan een jaar vertraging hebben we dan nu eindelijk snel glasvezel internet.  In Súdwest-Fryslân is het glasvezel netwerk door Delta Netwerk aangelegd. De snelheid op het kopernetwerk was zo’n 8 Mbps download. We hebben nu zo’n 150 Mbps down en ook upload snelheid.

Omdat we voor de netwerk beheerders in een ‘buiten gebied’ zitten was de aanleg en aansluiting van de woningen op De Stringen wel even een investering. De voordelen zijn echter navenant. Netflixen op de SmartTV is een stuk plezieriger zonder buffering. De interactieve glasvezel TV ontvanger maakt ook terugkijken van uitzending gemist een stuk prettiger.

Videobellen met Teams of Zoom gaat nu supergoed. Dat hebben we zelf al ervaren. Voor gasten die een weekje in een andere relaxte omgeving willen ‘thuis werken’ is dit wel erg prettig.

De Canal Digitaal sateliet schotel hebben we dan ook met veel plezier inactief gemaakt. Ook een weekje relaxt ’thuiswerken in een andere omgeving? Boek dan nu uw thuiswerken week!