Een leuke fietstocht om te maken is de route naar Gaastmeer met de fiets over het voetgangers pontje. Eerder schreven we al over een aantal korte routes vanuit onze vakantiewoning aan het water in Friesland. Nu een wat langere route van zo’n 12 km. Wij hebben het rustig aan gedaan en waren in 50 minuten in Gaastmeer. Je fietst eerst van Koudum naar It Heidenskip (bekend van het Fierljeppen) en vandaar fiets je naar het voetgangerspontje over de Yntemasleat.

Voordat je gaat, is het wel handig om even te kijken of het pontje wordt bediend. In het voor en najaar vaart het pontje niet altijd. Voor € 1,00 wordt je met het pontje overgezet. Voor en na het pontje fiets je tussen de koeien door die je aan zitten te staren. Na het pontje fiets je over de brug en ben je in Gaastmeer. Een klein rustig plaatsje. In het haventje is het zomers echter altijd druk. Tijd om het terras van de D’ Ald Herberch te bezoeken.

Op de terugweg is het aan aan te raden om ook even door het straatje in It Heidenskip langs het water te lopen en gewoon te genieten van de rust die hier heerst.

Na je fietsocht is het lekker om wat te eten of te drinken op het terras van D’Ald Herberch en te genieten van het uitzicht op voorbij varende sloepen”

Wil je naar Gaastmeer over het water met de boot, kijk dan even naar ons eerdere blogje met een aantal korte fietsroutes.

Houdt u van fietsen boek dan nu uw fietsvakantie in ons vakantiehuis aan het water in Friesland vlakbij het Rijsterbos in Gaasterland.