Vakantiehuis Aquaholic aan het water in Friesland is een ideale uitvalsbasis voor zeilers. Vanaf de steiger vaart u binnen 5 minuten het kanaal op naar de meren. Het huis staat direct in verbinding met het grootste merengebied van Friesland, de Fluessen en het Heegermeer. Ook het IJsselmeer is goed te bereiken. U vaart dan de andere kant het kanaal op naar het westen.

Bij goede wind vaart u binnen een uur naar Stavoren. U vaart via de op afstand bedienbare brug bij Warns naar Stavoren. En via de sluizen komt u op het IJsselmeer. Bij goede wind kunt u over het IJsselmeer langs de kust naar Lemmer varen en daar door de sluizen weer op de Friese meren komen.

U vaart dan over het meer De Grote Brekken. Via het Brandemeer en de stad Sloten vaart u over het Slotermeer naar Woudsend. In Woudsend vaart u de door de bedienbare brug in het centrum via de kronkelige Woudsender Rakken naar het Heegermeer. Van daaruit zet u weer koers naar Koudum.

U kunt op het IJsselmeer ook de andere kant op naar boven zeilen en via de sluizen bij Workum weer op de Friese meren komen.

“Uit eigen ervaring: Wil je niet vastlopen, blijf bij Workum dan wel binnen de vaargeul want het is daarbuiten gelijk ondiep.”

Wilt u op De Friese meren varen, dan vaart u op het kanaal via het meertje de Oorden naar de Fluessen en daarna het Heegermeer op. De plaatsen Heeg en Woudsend zijn bij goede wind in zo’n 2 uur te bereiken. Lees hiervoor onze routes. Ook zin in zeilen op de meren in Friesland? Boek dan nu uw vakantie in Vakantiehuis Aquaholic aan de Friese meren.