Vakantiehuis Aquaholic aan het water in Friesland is een ideale uitvalsbasis voor zeilers. Vanaf de steiger vaar je binnen 5 minuten het kanaal op naar de meren. Het huis ligt aan open water en staat in verbinding met het grootste merengebied van Friesland, de Fluessen en het Heegermeer. Ook het IJsselmeer is goed te bereiken. Je vaart dan via het meer De Oorden naar het westen.

Bij goede wind vaar je binnen een uur naar Stavoren. Je vaart via de op afstand bedienbare brug bij Warns naar Stavoren. En via de sluizen kom je op het IJsselmeer. Bij goede wind vaar je over het IJsselmeer langs de kust naar Lemmer en daar kom je via de sluizen weer op de Friese meren.

Je vaart dan over het meer De Grote Brekken. Via het Brandemeer en de stad Sloten vaar je over het Slotermeer naar Woudsend. In Woudsend vaar je de door de bedienbare brug in het centrum via de kronkelige Woudsender Rakken naar het Heegermeer. Van daaruit zet je weer koers naar Koudum.

Je kunt op het IJsselmeer ook de andere kant op naar boven zeilen en via de sluizen bij Workum weer op de Friese meren komen.

“Uit eigen ervaring: Wil je niet vastlopen, blijf bij Workum dan wel binnen de vaargeul want het is daarbuiten gelijk ondiep.”