Tijdens de eerste Corona lockdown in het najaar van 2020 hebben wij de gewone fysieke sleutel op de voordeur vervangen door een elektronische sleutel. Hierdoor is contactloze sleuteloverdracht nu mogelijk en kunnen gasten met een elektronische sleutel gemakkelijk de woning in.

Na vergelijking van verschillende sloten hebben wij gekozen voor LOQED. Het is het enige slot dat eenvoudig opent met een aanraking op het display. Het slot werkt met een elektronische sleutel via de LOQED app op je telefoon.

Als je de instellingen op je telefoon toegang geeft tot het slot, kun je de voordeur eenvoudig openen door op het display te drukken. Het slot maakt dan al connectie met je telefoon als je aan komt lopen zonder dat je de app hoeft te gebruiken. Wel zo handig.

Daarnaast kun je de voordeur ook openen via het openen van de app op je telefoon. En natuurlijk het aller belangrijkste we gebruiken het slot naar volle tevredenheid.

Het slot werkt met 256 end-to-end encryptie en digitale handtekeningen. Dezelfde encryptie wordt ook door banken gebruikt. Aangemaakte gastensleutels versturen we via de end-to-end encryptie van WhatsApp. De sleutels worden dan ook niet op een server opgeslagen.

“Wilt u gebruikmaken van contactloze sleuteloverdracht van onze vakantiewoning aan het water in Friesland dan kunt u dat van te voren aangeven”.

Daarnaast is het slot is SGK *** gecertificeerd. Al met al zijn er voldoende veiligheidswaarborgen ingebouwd. En voor gasten die wat minder van de techniek zijn is er in de woning nog gewoon een gewone fysieke sleutel voor de achter deuren aanwezig.

Van binnenuit is het slot eenvoudig op het nachtslot te doen door even de ronde knop naar links te draaien. De motor draait het slot dan automatisch op het nachtslot.

Nog aardig om te vermelden, LOQED is een Nederlandse uitvinding. Meer weten over LOQED klik dan op de link.