Het tweede blogje voor de ‘dieren liefhebbers’ gaat over de wat grotere grote vogels die je vanuit de tuin van onze vakantiewoning aan het water in Friesland kunt spotten.

Vanuit de achtertuin kun je het nest van de zeearenden goed zien. In februari zijn ze volop bezig om het nest van vorig jaar te herstellen. In 2022 kreeg het zeearendpaar zelfs 3 jongen. Wil je meer weten over de zeearend en het nest van de zeearenden zien lees dan ons blogje over ‘zeearend in de achtertuin’.

Op de foto zit één van de zeearend ouders op de paal van bewakingscamera bij de ingang van de haven. De foto is in februari gemaakt door één van onze gasten vanuit de achtertuin.

Meer informatie over de zeearend, lees dan ons eerdere blogje.

Een van de grotere vogels die je kunt zien is de blauwe reiger. Ze staan vaak op de vlonder roerloos naar vis in het water te loeren. Om dan opeens toe te slaan als ze een vis zien zwemmen.

Je kunt de reiger ook gewoon over onze boot zien lopen of op de rand van de boot zien zitten. Ze kijken dan of ze van daaruit vis zien.

Ook vogels spotten bij onze woning? Boek dan nu onze vakantiewoning in Friesland aan het water”

Als we het over de wat grotere vogels hebben dan kun je ook Aalscholver zien. Ze zitten vaak op de drijvende vlonder bij de buren. Vaak spreiden ze hun vleugels in de wind om zo hun vleugels te drogen.

Wat meer lezen over de aalscholver klik dan op de link.

Vakantiehuis Aquaholic Reiger op vlonder