Met de Big Green Egg kamado kun je ook mooi indirect BBQ-en. Je gebruikt de Big Green Egg dan eigenlijk als een soort circulatie oven. Zie bijvoorbeeld onze bereiding van de zalm op de BGE met indirecte bereiding.
Zorg ervoor dat bij het op temperatuur brengen de BGE kamado niet boven de 150 C komt. Zet de luchtregelaars dan ook maar een klein stukje open. De kamado houdt de warmte lang vast. Bij een te hoge temperatuur krijg je de temperatuur in de BGE weer lastig omlaag.
Als de BGE een temperatuur heeft van 150 C, plaats je de ConvEGGtor Basket met de twee Half Moon Baking Stones onder in de de basket. En zet je de basket in de Big Green Egg. Vervolgens plaats je het rvs rooster en sluit je de kamado. Door de baking stones zal de temperatuur van de BGE dalen en nu ongeveer 90 C zijn.
Onderstaand de opstelling voor indirect koken (rood omlijnd).

In de onderstaande video wordt duidelijk uitgelegd hoe je de temperatuur van de Big Green Egg Kamado goed instelt.
Geef een reactie