Friesland is hot! En Leeuwarden in het bijzonder. Leeuwarden is in 2018 culturele hoofdstad van Europa. De friese meren worden tegenwoordig zelfs Amsterdam Lake District genoemd. Lonely Planet heeft Friesland zelfs op plek 3 geplaatst van de beste Europese bestemmingen en heeft verschillende bezienswaardigheden in Friesland beschreven. Lonly Planet geeft aan dat Leeuwarden, Hindelopen en Sneek de moeite waard zijn om te bezoeken.

Hindelopen is vanuit Vakantiehuis Aquaholic maar 10 minuten rijden is ook mooi om naar toe te fietsen. In Sneek ben je met de auto in 20 minuten. Sneek is bij veel mensen bekend van de Waterpoort.

Wat wij missen in Lonely Planet is het Ir. D.F. Wouda gemaal in Lemmer. Dit is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het is gebouwd in 1920 en staat sinds 1998 op werelderfgoed lijst van Unesco als één van de 10 werelderfgoederen in Nederland.

“Bezoek het Woudagemaal als het onder stoom gebracht wordt. Dat is echt een belevenis.”

Een aantal keren per jaar wordt het gemaal het gemaal onder stoom gebracht en is het werkend te zien. Het is echt een belevenis om het stoom uit de machines te zien komen. Op de website van het Woudagemaal wordt aangegeven als het gemaal onder stoom wordt gebracht.

Met de auto bent u vanuit vakantiehuis Aquaholic binnen 20 minuten bij het Woudagemaal. Wilt u het gemaal bezoeken? Doe dat dan vanuit vakantiehuis Aquaholic. We zijn benieuwd wat u van het gemaal vindt? Laat het ons weten via de comments of schrijf het in ons gastenboek.