Wij bezoeken regelmatig de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden. Een dagje Leeuwarden is zeker de moeite waard tijdens uw vakantie in vakantiehuis Aquaholic! Leeuwarden is een gezellige stad met veel leuke restaurants, winkels (zowel de grote ketens als lokale winkeltjes) en cultuur. Niet voor niets dat Leeuwarden is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van 2018. In dit blog delen wij onze tips voor een dagje Leeuwarden.

Ontbijten, lunchen of een taartje eten bij Stek

Een leuke hotspot in Leeuwarden is Stek. Stek is de perfecte plek om een dagje Leeuwarden mee te beginnen. Bij Stek kan je terecht voor onder andere lekkere wentelteefjes van Fries suikerbrood, wraps, pokebowls en verse salades en sapjes. Naast al het lekkere eten is het interieur heel gezellig en kan je in de zomer heerlijk aan het water een koffietje drinken.

Harlingersingel 2
Stek Leeuwarden

Winkelen bij Fiftysix

Een favoriete winkel in Leeuwarden is Fiftysix. Deze winkelketen heeft meerdere vestiging door heel Friesland en het personeel is ontzettend vriendelijk. Bij Fiftysix bent u zeker aan het goede adres voor een nieuwe outfit. Ze hebben continue de nieuwste collecties van verschillende toffe kledingmerken. Leuk voor het hele gezin.

Wirdumerdijk 45
Fiftysix

Bezoek het Fries Museum

Het Fries museum is een van de vele leuke culturele activiteiten die u kunt ondernemen in Leeuwarden. In het museum kunt u alles ontdekken over onder andere de elf steden, het Friese water en de plek van Friesland in de wereld. Daarnaast zijn er allerlei mooie tentoonstellingen te bekijken zoals ‘Escher op reis’. Zeker ook leuk voor kinderen, vooral de workshops waar u zich voor kan inschrijven.

Wilhelminaplein 92
Fries Museum

Bezoekje aan de gevangenis

De oude gevangenis van Leeuwarden is naast een mooie bezienswaardigheid een beleving om te bezoeken. Boek bijvoorbeeld een rondleiding door de gevangenis met oud bewaarders (elke zaterdag). Voor kinderen kan er het digitale spel ‘Blok Out’ gespeeld worden waarin ze meegenomen worden langs bijzondere plekken in de gevangenis en het leven als een gevangene kunnen meemaken.
Wilt u echt een keer een bijzondere avond uit eten? Ga dan eens eten bij Proefverlof. Hier kunt u genieten van puur en lokaal eten, in de oude gevangenis. Is dat nog niet spectaculair genoeg dan kunt u doen aan ‘Cel-Dining’ (eten in een gevangeniscel) of ‘geboeid eten’ (samen met een groep vast geboeid aan elkaar eten).

Blokhuisplein 40
Blokhuispoort

“Eten, winkelen en cultuur: Leeuwarden heeft het allemaal!”

Gaat u een bezoekje brengen aan Leeuwarden tijdens uw vakantie in vakantiehuis Aquaholic? Wij horen graag van u in de comments of op social media. Wilt u meer steden in de regio bezoeken? Sneek en Hinderloopen zijn ook aanraders! Doet u liever iets sportiefs? Bekijk dan ook eens onze fietsroutes.