Tijdens een vakantie in Nederland is het een perfect moment om te ontdekken wat ons mooie land allemaal te bieden heeft. Ons vakantiehuis in Friesland aan de friese meren is centraal gelegen tussen de 11 steden van de elfstedentocht. Naast een schaatsroute is het een leuke route om alle steden te bezoeken.

De 11 steden zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlinger, Franeker en Dokkum. Hindeloopen is een van onze favorieten. Leuk weetje: de Japanse toeristenbond heeft Hindeloopen zelfs uitgeroepen tot één van de 30 mooiste kleine plaatjes van Europa en wel op nummer 7! In deze blog delen wij onze tips voor een dagje Hindeloopen.

Hindeloopen is een pittoresk stadje met vele bruggetjes en bijzondere doorkijkjes. De voormalige handelstad heeft haar unieke eigen karakter weten te behouden door de eigen taal, Hindelooper kunst en klederdracht.
Een wandeling door het oude centrum voert u langs mooie authentieke stadswoningen en details. De onderstaande bezienswaardigheden zijn volgens ons interessant om te bekijken.

Sylhús

De sluiswachterswoning van Hindeloopen is een begrip. In de haven vind je de oude sluiswachter-woning met de bascule-brug. De bevolking van Hindeloopen ontmoet elkaar voor deze woning om de dag met elkaar door te nemen.

Wandeling op de dijk

Wanneer u door Hindeloopen wandelt is het mogelijk om de dijk op te gaan. Maak een mooie wandeling op de dijk en u heeft prachtig uitzicht op het IJsselmeer, de haven en een deel van het centrum. Het wemelt er van de schapen die het gewend zijn om tussen de mensen te lopen.

Likhûsjes

Hindeloopen staat vol met de karakteriserende huisjes. Je vindt er enkele grootschippershuizen met de typische likhûzen: de huisjes van de schippersvrouwen die daar in de zomer met de kinderen verbleef als de man op zee was.

Hinderlooper museum

Tijdens een dagje Hindeloopen is het een aanrader om het Hinderlooper museum te bezoeken. Het museum laat de rijke sporen uit het verleden van het voormalige Zuiderzeestadje zien. Zo kunt u hier de Hinderlooper klederdracht, het Hinderlooper schilderwerk en de interieurs bewonderen. De visserij, de koopvaardij en de toenmalige haven komen uitgebreid aan bod in het museum.

De Japanse toeristenbond heeft Hindeloopen zelfs uitgeroepen tot één van de 30 mooiste kleine plaatjes van Europa en wel op nummer 7!”

Al met al is Hindeloopen een erg leuk stadje waar u met plezier een ochtendje of middagje kunt spenderen tijdens u vakantie in vakantiehuis Aquaholic. Nadat u Hindeloopen heeft bezocht zijn de overige elfsteden zeker ook aanraders. Wilt u liever een stad bezoeken waar u goed kunt winkelen? Dan raden wij Leeuwarden aan. Als u het dichterbij wilt opzoeken, ontdek dan eens Koudum, het dorp waar ons huis gevestigd is. Reserveer snel uw vakantie bij ons vakantiehuis aan de Friese meren en ontdek onder andere Hindeloopen.