Sinds 1985 draagt elk jaar een stad de titel culturele hoofdstad van Europa. Dit jaar is Leeuwarden uitgeroepen tot culturele hoofdstad! Daar zijn wij het helemaal mee eens.

De hoofdstad van Friesland is zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie in vakantiehuis Aquaholic aan de friese meren. Bezoek authentieke winkeltjes en geniet van heerlijke restaurants. Om te vieren dat Leeuwarden de culturele hoofdstad van 2018 is, organiseert de hoofdstad het hele jaar door evenementen, exposities en concerten. Bekijk ook de website van Fysland- culture hoofdstad voor het programma.

Een hele goede reden om juist dit jaar de stad te bezoeken. Wanneer u Leeuwarden wilt ontdekken is ons vakantiehuis aan de friese meren de perfecte uitvalbasis. Vanaf het vakantiehuis bent u in ruim een half uur rijden in Leeuwarden. Opzoek naar meer tips voor een dagje Leeuwarden? Wij delen onze favoriete adresjes met u.

Bent u benieuwd naar de culturele hoofdstad van het jaar? Wacht niet te lang en bezoek nog dit jaar de culturele hoofdstad van Europa. Reserveer nu uw verblijf in vakantiehuis Aquaholic aan de friese meren. Wat vind u van het jaarprogramma van Leeuwarden? Welke evenementen gaat u bezoeken? Wij horen het graag in de comments, in ons gastenboek of op social media. Naast Leeuwarden heeft Friesland meer leuke steden vol met cultuur en historie zoals Hindeloopen, ook een aanrader!